VETERINAR OTKRIO KAKO SAMOĆA UTIČE NA PSE: Evo šta im se dešava kada ostanu sami, nećete verovati koliko je LOŠE
Pas, Foto: Printscreen / Tik Tok / kylasatterfield

užas

VETERINAR OTKRIO KAKO SAMOĆA UTIČE NA PSE: Evo šta im se dešava kada ostanu sami, nećete verovati koliko je LOŠE

Psi koji imaju sigurnu afektivnu vezanost mogu ostati sami kod kuće bez problema

Objavljeno:

Ostaviti psa samog kod kuće često je izazov za mnoge vlasnike. Pitanja poput "Da li moj pas plače?", "Da li mu je dosadno?" ili "Da li se oseća napušteno?" često okupiraju misli vlasnika dok su daleko od svojih ljubimaca. Briga o tome kako se naši psi osećaju kada nisu u našem prisustvu može biti izvor stresa i krivice, ali stručnjak za pse Sasha Ries otkriva šta se zapravo dešava iza zatvorenih vrata.

Ljubimci, kao i ljudi, mogu patiti od anksioznosti, a to se posebno manifestuje kada ostanu sami kod kuće. Sasha Ries naglašava da psi razvijaju anksioznost uglavnom zbog načina na koji se vlasnici ponašaju prema njima.

Pas
foto: Printscreen / Instagram / lapulgada

Mi smo ti koji uništavamo pse

Preterano prilagođavanje psima može im doneti više štete nego koristi.

-Mi često sami uništavamo svoje pse jer se previše prilagođavamo njihovim potrebama, kaže Ries. Psi ne žele da se vi žrtvujete za njih – oni trebaju stabilnost i sigurnost.

Psi koji imaju sigurnu afektivnu vezanost mogu ostati sami kod kuće bez problema. Takvi psi su sigurni da će se njihovi vlasnici vratiti jer su razvili poverenje i sigurnost u njihovu odgovornost.

Anksioznost pasa

Sa druge strane, psi koji plaču, kake, vrište i piške kada vlasnici izađu napolje, pokazuju znakove ozbiljne anksioznosti. Ries objašnjava da ovakvi simptomi nisu znak neposlušnosti, već duboko ukorenjenog straha i nesigurnosti.

Ovaj uvid stručnjaka Sashe Riesa može pomoći vlasnicima da prepoznaju i razumeju ponašanje svojih ljubimaca, kao i da pronađu načine da im pomognu da se osećaju sigurnije kada ostanu sami kod kuće. Razvijanje sigurne afektivne vezanosti kroz dosledno i odgovorno ponašanje ključno je za emocionalnu stabilnost naših pasa.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.